In de Dorpskamer is een servicepunt van de bibliotheekorganisatie Aanzet gevestigd.

Op de reguliere openingstijden is de bibliotheek open voor het afhalen van gereserveerde boeken en het terugbrengen van gelezen boeken. Ook kunt u boeken uitzoeken uit de collectie aanwezig in de Dorpskamer. Er is een collectie voor volwassenen waaronder Grootletter Boeken en een 10-tal Toptitels. Tevens is er een collectie boeken voor de 0 -18 jarigen.

Bij de servicebalie kunt u terecht voor een lidmaatschap van de bibliotheek. ( 0 -18 jarigen zijn gratis lid ) en voor alle overige vragen over boeken, reserveringen enz.

Onze vrijwilligers zijn u graag van dienst.

Op gezette tijden is er “De bieb helpt”. Op deze momenten zijn er mensen aanwezig die u kunnen helpen met vragen over formulieren / regelingen van de overheid en/of vragen over het gebruik van uw smartphone, tablet of laptop. Ook is er iemand aanwezig die uw vragen kan beantwoorden over cursussen op divers gebieden bijvoorbeeld taalles, computerles enz.

Kijk op de site of in de agenda van de Dorpskamer voor de data waarop de mensen van “De bieb helpt” aanwezig zijn.

In de Dorpskamer is gratis WIFI, vraag het wachtwoord aan een van de vrijwilligers. In de Dorpskamer staat ook een kopieerapparaat /printer waar u tegen een kleine vergoeding gebruik van kunt maken.

In de Dorpskamer staat de koffie of thee of een glaasje fris altijd klaar, dus schroom niet en ga lekker aan één van de tafels of lekker op de bank zitten en neem een lekker bakje koffie of wat u wilt.

Naast deze vaste openingstijden organiseren wij ook regelmatig extra activiteiten, u vind deze in de agenda, bij deze activiteiten zijn er vaak gewijzigde openingstijden dus houdt de agenda goed in de gaten.

De Dorpskamer is een initiatief van de Dorpsraad Giessenburg.
Op dit moment draait de Dorpskamer met een team van vrijwilligers.

Het bestuur van de stichting Dorpskamer Giessenburg bestaat uit:

Voorzitter: Ria van Wijngaarden

secretaris: vacant

Leden       : Margot Timmerman

Delen: